Selecteer een pagina

Doetinchem, 22 januari 2021

De hulpdiensten zijn vrijdagmiddag rondom 17:00 uur gealarmeerd voor een brand in een schoolgebouw aan de Gezellenlaan te Doetinchem. Vanwege de grote van het gebouw werd al vrij snel opgeschaald naar ‘zeer grote brand’ en zelf GRIP 1. Bij de brand vielen geen gewonden.

De brand ontstond in het praktijklokaal van de school, de vermoedelijke oorzaak moet worden gezocht in kortsluiting in een accu van een van de voertuigen die hier stonden. Bij de brand kwam veel rook vrij die tot in de wijde omtrek te zien was. De brandweer schaalde al snel op naar ‘zeer grote brand’ en kwam met meerdere blusvoertuigen, een hoogwerker en een waterwagen naar de brand.

In de loop van de avond schaalde de brandweer op naar GRIP 1 om een goed gecoördineerde samenwerking tussen de aanwezige hulpdiensten te kunnen verzorgen, het zogenaamde COPI (Commando Plaats Incident) werd met behulp van een Mobiele Commando Unit opgezet. De brand was toen al redelijk onder controle. Uit voorzorg werd de Oostelijke Randweg afgesloten vanuit beide richtingen en dit leidde tot enige verkeershinder.

Leerlingen redden dieren
Ten tijde van de brand waren er enkele leerlingen aanwezig in het pand, maar deze konden veilig het pand verlaten. Er vielen geen gewonden. Wel redden de leerlingen enkele tientallen dieren die in het schoolgebouw aanwezig waren en deze werden via de achterdeur in veiligheid gebracht. Hoe het met de diertjes gaat is niet bekend, ze zijn elders opgevangen.

Het schoolgebouw is vorig jaar opgeleverd en zal/was een blikvanger vanwege zijn vormgeving. Ook was er op 29 januari een Open Dag gepland, of en in welke vorm deze doorgaat is nog niet duidelijk. De schade aan en in het gebouw is aanzienlijk. De brandweer vermoedt nog enkele uren bezig te zijn met nablussen en onderzoek.

Foto/Video: Joost


Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/vhosts/ronvmedia.nl/httpdocs/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 924
× Tip of foto?