Selecteer een pagina

Winterswijk, 20 januari 2021

De politie van Winterswijk heeft dinsdagavond een kinderfeestje in de Olmenstraat beëindigt. Voor het huis van de jarige stonden meerdere mensen en trad zelfs nog een volkszanger op!

Een woordvoerder van de politie meldt: “even voor 19:30 uur kregen we meerdere meldingen over het feest. Collega’s zijn hierop ter plaatse gegaan en hebben vriendelijk verzocht het feestje te stoppen, daar werd gehoor aan gegeven. We hebben toen besloten alleen een waarschuwing te geven.”

Op beelden is een grote groep mensen te zien die feest vieren, waarbij niemand een mondkapje draagt en mensen staan te dansen. Ook treed volkszanger Jaman op het een licht en geluidsinstallatie. Het zou gaan om een feestje van iemand die 16 werd.

Zanger reageert op straatfeest
Volkszanger Jaman geeft aan dat hij een half uurtje optrad voor een meisje dat 16 was geworden. Hij deed dit vanuit een busje waar een licht en geluidsinstallatie op zat. “Toen ik aankwam stonden er zo’n vijf volwassenen en zo’n tien jongeren verspreid. Als ik dan aan kom rijden kan ik moeilijk zeggen: voor zo’n kleine groep ga ik niet zingen” aldus Jaman.

De volkszanger vervolgt: “Ik ben natuurlijk geen politieagent. Ik doe mijn ding. Als daar meer mensen op af komen kan ik daar niets aan doen. Ik begrijp de politie wel echter als ze ingrijpen als er teveel mensen staan”. De zanger gaf aan dat hij net met zijn optreden klaar was toen de politie arriveerde.

Alleen een waarschuwing
De politie heeft alleen een waarschuwing uitgedeeld en geen boetes gezien de groep feestvierders zich wel aan de 1,5 meter maatregel hielden. Ook namen ze in hun beslissing mee dat het feestje direct werd gestopt toen ze dit vroegen.

Foto: Stockfoto


Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/vhosts/ronvmedia.nl/httpdocs/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 924
× Tip of foto?