Selecteer een pagina

Regio/Doetinchem, 6 januari 2021

In de gemeente Doetinchem is ondanks het landelijke vuurwerkverbod tijdens de jaarwisseling voor 32.000 euro aan schade aangericht. Hiermee is de stad in de regio koploper als het aankomt op vuurwerkschades. In andere gemeentes in de regio valt de schade juist mee.

De grootste schadepost in de gemeente ontstond bij vernielingen op de skatebaan op Sportpark Zuid in Doetinchem. Hier werden diverse onderdelen vernield en is zelfs gepoogd de onderdelen in brand te steken. Ook werd er de nodige schade door vuurwerk aangericht, de totale schade ligt op ongeveer 14.000 euro. Van de daders ontbreekt ieder spoor.

Vanwege de jongste vernielingen tijdens de jaarwisseling heeft de gemeente besloten voorlopig de vernielde toestellen van het skatepark niet te vervangen voor nieuwe toestellen. Het is overigens een van de twee skatebanen die de gemeente heeft, de andere ligt bij het treinstation in deze plaats.

Veel containers, afvalbakken en verkeersborden doelwit vuurwerk
Uit een inventarisatie van Buha, het bureau verantwoordelijk voor de openbare ruimte in de gemeente, blijkt dat vooral afvalbakken en (ondergrondse) afvalcontainers het moesten ontgelden met vuurwerk. De totale schade hiervan wordt geschat op 10.000 euro. Ook sneuvelden zeventien verkeersborden (totale schade 2125 euro). Het bureau sluit niet uit dat komende dagen nog meer vernielingen aan het licht komen.

Minder schade dan vorig jaar
De schade in Doetinchem is wel kleiner dan vorig jaar toen er nog geen vuurwerkverbod gold en er voor 50.000 euro schade aan werd gericht aan straatmeubilair. In de schade van de afgelopen jaarwisseling zijn namelijk de vernielingen van het kunstgras bij Concordia te Wehl niet meegerekend. Het herstel van de schroeiplekken, ontstaan door vuurwerk, wordt geschat op enkele duizenden euro’s. Ook zijn de vernielingen in Gaanderen niet meegerekend.

Nauwelijks schademeldingen uit andere gemeentes
In andere gemeentes lijkt de schade van dit jaar mee te vallen mede dankzij het vuurwerkverbod, hieronder vindt u de meldingen per gemeente:
– Winterswijk; verwaarloosbare schademeldingen
– Aalten; verwaarloosbare schademeldingen
– Oost Gelre; 5 verkeersborden en 5 afvalbakken
– Bronckhorst; 6 afvalbakken en 2 verkeersborden

Foto: Joost


Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/vhosts/ronvmedia.nl/httpdocs/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 924
× Tip of foto?