Selecteer een pagina

Hengelo (Gld.), 6 januari 2021

De familie Meiland vertrekt weer uit hun riante woonboerderij in het buitengebied van Hengelo (Gld.) na een bestemmingsplanprobleem met de gemeente Bronckhorst. Dat heeft Erica Meiland laten weten aan Nu.nl en De Gelderlander. De gesprekken die over het probleem zijn gevoerd tussen de gemeente en de familie Meiland, zijn uitgelopen op niets.

Erica Meiland laat in een reactie weten “door een probleem met de gemeente Bronckhorst zullen wij hier op termijn moeten vertrekken”. Veel meer wil ze over de kwestie niet kwijt. Ze verwijst naar het vijfde seizoen van Chateau Meiland “daarin gaan jullie zien hoe het precies zit” aldus Erica. De gemeente Bronckhorst liet eerder al weten in gesprek te zijn met de familie ‘om samen te kijken hoe zij kunnen voldoen aan het geldende bestemmingsplan en de woonvisie van onze gemeente’.

Die gesprekken blijken dus op niet uitgelopen te zijn. Volgens de familie Meiland zit er dus weinig anders op dan weer te gaan vertrekken uit de Achterhoek. Op welke termijn dit gaat gebeuren is niet bekend. Maxime maakte eerder deze week bekend te gaan samenwonen met haar vriend Leroy Molkenboer. Het stel is buiten Hengelo op zoek naar een woning.

Woonboerderij in buitengebied
De familie Meiland woont pas sinds afgelopen zomer in een riante woonboerderij in het buitengebied van de plaats. Martien, Erica, Maxime en haar dochter wonen elk in een apart gedeelte van de boerderij, en dat mag dus niet volgens de gemeente. De Meilandjes kochten de woonboerderij vorig jaar voor ruim 9 ton, voor welk bedrag het straks te koop komt te staan in onbekend.


Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/vhosts/ronvmedia.nl/httpdocs/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 924
× Tip of foto?