Selecteer een pagina

Doetinchem, 25 december 2020

De politie van Doetinchem heeft woensdagavond een ‘undercover agent’ aangehouden. De man reed in een zwarte Audi met Duits kenteken en kwam zeer bedreigend over melden diverse getuigen.

De man kon zich niet officieel legitimeren als agent, waarna iemand de echte politie belde. Toen de echte agenten de man en auto wilden controleren startte de ‘undercover agent’ een livestream via Instagram. De man schold de agenten voor van alles en nog wat uit. De politie meldt op Facebook: “we zijn voor van alles uitgemaakt, zelfs voor racisten. Dat laatste doet pijn: wij zijn een politie voor iedereen en deze controle werd gedaan op basis van een melding die we kregen en niet op basis van een huidskleur en/of geloofsovertuiging”.

Ook in de reactie op de video werd er flink gescholden op de politie. “Wat mensen soms vergeten, is dat belediging van een ambtenaar in functie strafbaar is. Zelfs online.” De man is aangehouden en er is aangifte tegen hem gedaan door een agent. Tijdens zijn aanhouding verzette de verdachte zich stevig en bleef de agenten beledigen. Ook hiervan is aangifte gedaan.

Hieronder de link naar de Facebook pagina waar het filmpje op te vinden is:
https://www.facebook.com/politiedoetinchem


Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/vhosts/ronvmedia.nl/httpdocs/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 924
× Tip of foto?