Selecteer een pagina

Doetinchem, 8 december 2020

Vanaf donderdag 10 december 2020 is een spectaculaire lichtshow te zien vanaf het dak en rondom het gebouw van het Metzo College, hoek Keppelseweg/Energieweg, te Doetinchem. De creatievelingen achter het project zijn Marco Groen en Hans-Peter Helder die ook jarenlang aan Festival BuitenGewoon (straattheater) hebben gewerkt.

De lichtshow gaat Ad Astra heten wat zoveel betekent als ‘naar de sterren’. Volgens de bedenkers is het meer dan alleen een lichtkunstobject. Het Metzo College is gekozen vanwege het architectonische en gezichtsbepalende gebouw. Het is een soort oud en nieuw 2.0 maar dan zonder vuurwerk. Artdirector Hans-Peter zegt ook al “in gesprek te zijn met de gemeente” voor een centrale licht- en vuurwerkshow.

Als er geen covid-19 zou heersen, zou de school een perfecte plek om als Doetinchemmers samen te komen. “Er is genoeg plaats voor de Doetinchemmers én de hulpdiensten” aldus Marco. Ad Astra is ook het antwoord op het missen van tal van publieksevenementen vanwege het covid-19 virus. Ondanks dat er plek genoeg is, is het niet de bedoeling dat we massaal gaan kijken bij de lichtshow! Deze is online te bekijken.

Geen publieksevenement
Marco zegt “op dit moment zijn we bezig alles op te zetten, de lichtshow op te nemen en te repeteren”. Hans-Peter en enkele jong professionals uit Doetinchem hebben de productie in handen. De gehele show wordt mede mogelijk gemaakt door het Noaberfonds Doetinchem.

De dansende lichtbundels zullen donderdagavond vanaf 20:00 vanuit de verte al goed te zien zijn. De bedenkers en makers drukken de mensen op niet massaal naar de spectaculaire lichtshow te komen kijken vanwege de geldende maatregelen. Marco zegt “we willen echt voorkomen dat er veel mensen op Ad Astra afkomen. Daarom komt de installatie er tot 6 januari 2021 (Driekoningen) te staan”.

QR Code
Kun jij niet wachten om de spectaculaire lichtshow (lees: digitaal) te zien, donderdagavond vanaf 20:00 kun je de QR Code scannen en zo digitaal genieten van de lichtshow. Je komt dan tegelijk terecht bij de film van de lichtshow plus een filmpje over de ‘making of’. U kunt de QR Code hier scannen.


Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/vhosts/ronvmedia.nl/httpdocs/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 924
×

Powered by WhatsApp Chat

× Tip of foto?