Selecteer een pagina

Regio, 30 november 2020

Vanwege een zieke treinverkeersleider hebben maandagochtend tussen 09:00 en 10:30 geen treinen kunnen rijden tussen Arnhem Centraal en Utrecht Centraal. Dit had ook gevolgen voor de trajecten Ede-Wageningen, Barneveld en op het spoorknooppunt De Haar en Rhenen.

Inmiddels is er een vervangende treinverkeersleider aangekomen en rijden de treinen rond 10:30 weer. Zo’n veertig treinen zijn deze morgen uitgevallen.

De spoorbeheerder kamp al jaren met een tekort aan treinverkeersleiders. “Daarom kan het voorkomen dat iemand niet direct vervangen kan worden”, aldus een woordvoerder. “We doen er alles aan om zulke situaties te voorkomen, maar weinig personeel betekent dat je soms met lege handen staat”.

Wervingscampagne
Verkeersleiders houden het treinverkeer in Nederland in de gaten en sturen aan. Er zijn dertien posten van waaruit gewerkt wordt.

ProRail zoekt komende jaren honderden nieuwe medewerkers. Ze zijn een wervingscampagne gestart om nieuwe mensen aan te trekken, onder meer al treinverkeersleider. Men hoopt dat mensen uit de luchtvaart, die vanwege de corona crisis hun baan zijn verloren, of mensen uit de culturele sector of de horeca warm te kunnen maken voor een baan binnen het bedrijf.

Foto: Stockfoto


Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/vhosts/ronvmedia.nl/httpdocs/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 924
× Tip of foto?