Selecteer een pagina

Emmerich, 12 november 2020

Bij een spectaculaire inbraak in het douanekantoor in het Duitse Emmerich, net over de grens bij ’s Heerenberg, hebben daders 6,5 miljoen euro buitgemaakt. De daders zouden zich met een kernboor toegang hebben verschaft tot de kluis via een aangrenzende kamer.

Hoofdofficier van justitie, Günter Neiffer, uit het Duitse Kleef laat weten “mijn eerste gedachte was, er moet een lek zijn bij de douane of de politie.” Niemand van de politie zou echter op de hoogte zijn van het geldbedrag dat in de kluis lag. De inbraak zou al op 1 november gepleegd zijn, maar is nu pas naar buiten gebracht evenals het ontvreemde geldbedrag. Het trio zou eerst een deur opengebroken hebben vanuit een aangrenzend kantoor en zich met behulp van een kernboor door de muur hebben geboord om zo in de kluis te komen. Neiffer spreekt van “een zeer professionele aanpak.”

Getuigen melden dat ze op 1 november rond 10:45 een aantal onbekende mannen uit het kantoor zagen komen, deze zijn in een wit busje zijn gestapt waarna ze er vandoor gingen. De politie tast nog in het duister over de identiteit van de daders, er zou door een getuige een foto zijn gemaakt die verspreidt is. De douane heeft 100.000 euro uitgeloofd voor aanwijzingen die lijden tot de aanhouding van de (vermoedelijk) drie verdachten.

Uitzonderlijk veel geld in de kluis
Volgens berichtgeving in de Nord Rheinische Zeitung (NRZ) is het uitzonderlijk dat er zoveel geld in de kluis lag. Er zou onder meer 3,5 miljoen aan contanten hebben gelegen die er door het Openbaar Ministerie (OM) in het Duitse Kleef waren opgeslagen. Dit bedrag zou dienen als fysieke bewijslast (dna-sporen op de bankbiljetten) in rechtszaken.

Tevens zou er een geldbedrag liggen dat tijdens grenscontroles in beslag genomen is. De Duitse krant meldt dat de leiding van het douanekantoor op de hoogte zou zijn geweest van het geldbedrag dat er lag. Ook zouden er fouten zijn gemaakt binnen de beveiliging van het gebouw.


Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/vhosts/ronvmedia.nl/httpdocs/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 924
× Tip of foto?