Selecteer een pagina

Doetinchem, 8 november 2020

Na een jarenlang getouwtrek is de vervanging van de gevel van schouwburg Amphion afgelopen maandag eindelijk van start gegaan. De kosten van de vervanging bedragen 2,5 miljoen euro. De bestaande stenen gevel wordt vervangen door een zinken gevel die qua kleurpalet goed aansluit bij het gebouw.

De stenen gevel zorgde al jaren voor problemen omdat er water achter de stenen liep wat in de winter kans op bevriezing met zich meebracht waardoor de stenen uitzetten en mogelijk los konden komen, dit leverde een gevaar op waardoor er laatste jaren hekken rondom het gebouw stonden. Charles Droste, directeur van schouwburg Amphion zegt “het was een vervelend boek, maar die kunnen we nu gaan sluiten”. Hij vervolgt “eerst wordt de stenen muur gestript. Op het moment dat ze aan een kant van het gebouw klaar zijn komt hierop direct de nieuwe gevel en zo werken we het gebouw rond”. Doetinchem staat garant voor 2,3 miljoen euro, de gemeente Bronckhorst draagt 90.000 euro bij. Bij de gemeentes Montferland en Oude IJsselstreek staat nog een verzoek tot bijdrage open. Maureen Sluiter van de gemeente Doetinchem zegt over de bijdrage: “de bijdrage is niet niks, maar hier is goed over nagedacht. Het is een parel voor de stad Doetinchem en dé schouwburg voor de regio”.

De werkzaamheden zijn gestart in een turbulente tijd nu, door het covid-19 virus, de theaters dicht moeten en tijdelijk maar dertig bezoekers mochten huisvesten i.v.m. de geldende richtlijnen van het RIVM. “Dat is een bizarre samenloop van diverse omstandigheden” aldus Droste. “Ondanks dat zijn we heel blij dat het twee parallelle trajecten zijn. Natuurlijk zitten we in de problemen vanwege het covid-19 virus, maar het traject van het herstel van de gevel loopt al een aantal jaren” zegt hij. De herstelwerkzaamheden duren een jaar en moeten volgend jaar september afgerond zijn.

Foto: Joost


Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/vhosts/ronvmedia.nl/httpdocs/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 924
× Tip of foto?