Selecteer een pagina

Doetinchem, 17 oktober 2020

De parkeerplaats voor de ingang van de Huisartsenpost bij het Slingeland ziekenhuis te Doetinchem is wederom ingericht als landingsplaats voor de traumahelikopter. De Huisartsenpost blijft wel gewoon bereikbaar voor bezoekers.

Het ombouwen van parkeerplaats tot landingsplaats voor de traumahelikopter is gedaan met het oog op maandag. Vanaf deze dag vliegen de heli’s weer om covid-19 patiënten te verspreiden over het land. Ook het Slingeland ziekenhuis te Doetinchem creëert hiermee plek om vanuit andere ziekenhuizen mogelijke covid-19 patiënten op te vangen. Ook bij de ingang Spoedeisende Hulp zijn maatregelen genomen en hier is een aparte ruimte en ingang gemaakt om patiënten die mogelijk besmet zijn en die per Mobiele Intensieve Care Units (MICU’s) naar het ziekenhuis vervoerd zijn op te vangen.

Patiënten worden vervoerd met een speciale traumahelikopter, de zogenaamde ‘Medic’. Deze traumahelikopter is langer dan de ‘gewone’ heli en binnenin is dus meer plek voor patiënt en medewerkers van het Mobiel Medisch Team (MMT). Tijdens de (vlieg)ritten dragen de betrokkenen speciale kleding, dit geldt zowel voor het personeel alsmede de patiënt die vervoerd wordt. Het is niet bekend hoeveel covid-19 patiënten het ziekenhuis te Doetinchem extra op kan vangen.

Foto: Joost


Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/vhosts/ronvmedia.nl/httpdocs/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 924
× Tip of foto?