Selecteer een pagina

Doetinchem/Heelsum, 16 oktober 2020

Een 24-jarige inwoner van Doetinchem is vrijdag aangehouden na een controle op de A50 nabij Heelsum op verdenking van witwassen. Verder onderzoek leidde tot de aanhouding van twee 21-jarige Doetinchemmers. Deze worden ook verdacht van witwassen en het runnen van een hennepkwekerij.

De zaak kwam aan het rollen toen de 24-jarige Doetinchemmer staande werd gehouden op de A50 bij Heelsum vanwege een snelheidsovertreding van 30km/u. Een controle leidde tot de vondst van enkele tassen in een verborgen ruimte van de auto. In de tassen bleek een half miljoen aan contanten te zitten. De bestuurder is hierop aangehouden, hij wordt verdacht van witwassen. De auto en het geld zijn in beslag genomen. Vanwege de aanhouding besloten de agenten ook een kijkje te gaan nemen bij de woning van de verdachte.

Toen ze aan de Colijnstraat kwamen zagen ze een man tassen inladen in een auto en hier vervolgens bij instappen. De politie laat weten: “deze auto werd rond 19:00 uur gestopt en ook gecontroleerd. De waargenomen tassen werden in de kofferbak aangetroffen met hierin onder andere 625.000 Noorse kronen en 95.000 Zwitserse franken”. In euro’s komt dit bedrag neer op € 145.000,-. De twee 21-jarige mannen zijn hierop aangehouden op verdenking van witwassen.

Hennepkwekerij in woning
Ook werd de woning van de verdachten aan de Colijnstraat verder onderzocht, agenten troffen hier een niet in werking zijnde hennepkwekerij aan. De politie laat weten dat “alles in beslag is genomen en de hennepkwekerij geruimd is. De beide 21- jarige verdachten hebben een boete van € 7.500,- geaccepteerd. De 24-jarige verdachte betaald een boete van € 50.000,-. De verdachten hebben afstand gedaan van de gevonden contanten, de auto’s en andere goederen.

Foto: Stockfoto


Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/vhosts/ronvmedia.nl/httpdocs/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 924
× Tip of foto?