Selecteer een pagina

Landelijk, 10 oktober 2020

Op maandag 12 oktober lanceert de brandweer onder de slogan “geen spoed, wel brandweer ter plaatse” het nieuwe landelijke nummer voor meldingen die geen spoed hebben. Het nummer dat gelanceerd wordt is 0900-0904.

De brandweer roept dit nummer in het leven om het noodnummer ‘112’ vrij te houden voor levensbedreigende situaties. Heeft u vanaf maandag 12 oktober de brandweer nodig maar is daarbij geen sprake van een levensbedreigende situatie of acuut gevaar voor u of de omgeving dan kunt u bellen met 0900-0904. Dit nummer is 24 uur per dag bereikbaar.

Net zoals bij het landelijke nummer van de politie waarbij geen spoed vereist is spreekt u de naam van uw woonplaats in, u wordt hierna doorverbonden met de regionale meldkamer van de brandweer. Met dit landelijke nummer komt er een eind aan een tijdperk dat elke regio een eigen telefoonnummer had om de brandweer in geval van geen spoed te kunnen bellen.

Waarvoor bel ik het nieuw landelijke nummer?
U kunt het nieuwe landelijke nummer bellen in bijvoorbeeld de volgende situatie:
– Een paard dat niet meer zelfstandig op het droge kan komen vanwege vermoeidheid
– Straten die ondergelopen zijn vanwege zware regenval
– Een boom die over een (niet) openbare weg waaide
– Waterlekkage dan wel waterschade
Zeker in geval van een storm en de daarbij voorkomende zware regenval kan het helpen om het noodnummer ‘112’ vrij te houden voor noodsituaties. Uiteraard blijft het noodnummer gewoon te bereiken voor levensbedreigende situaties zoals brand of een zwaar (verkeers)ongeval met beknelling.


Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/vhosts/ronvmedia.nl/httpdocs/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 924
× Tip of foto?