Selecteer een pagina

Doetinchem, 29 september 2020

De hulpdiensten zijn dinsdagmorgen rond 09:15 opgeroepen voor een ernstig ongeluk op de hoek van de Nieuwstad en de Heezenpoort in het centrum van Doetinchem. Hierbij kwam een 64-jarige vrouw om het leven.

De vrouw liep met haar rollator vanuit de Nieuwstad richting de Heezenpoort toen ze hier, door onbekende oorzaak, in botsing kwam met een vrachtwagen bestuurd door een 57-jarige man uit Culemborg. Enkele ooggetuigen melden dat de vrouw door de vrachtwagen overreden werd waarbij ze ernstig letsel opliep. Een personeelslid van de Halfords heeft nog geprobeerd te reanimeren, net als het ambulancepersoneel, maar dit mocht niet meer baten. De vrouw werd nog per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis, maar overleed tijdens de rit aan haar verwondingen.

Net na het ongeluk kwamen meerdere politie wagens en ambulances naar de onheilsplek. Ook werd een traumahelikopter opgeroepen, maar deze werd nog voor het opstijgen afgemeld. Veel mensen waren getuige van het ongeval dat vlak voor openingstijd van veel winkels plaatsvond. Voor diegene die dat wilden is slachtofferhulp ingeschakeld. De chauffeur van de vrachtwagen heeft op het bureau een verklaring afgelegd.

Onderzoek naar de exacte toedracht
Het kruispunt is afgezet met linten en de Verkeersongevallen Analyse (VOA) heeft onderzoek verricht om de exacte toedracht van het ongeval te achterhalen. Het ongeluk had plaats vlak voor de winkel van Bristol en ook enkele medewerkers van deze zaak hebben het ongeval zien gebeuren en waren vreselijk aangeslagen.

Foto: Joost


Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/vhosts/ronvmedia.nl/httpdocs/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 924
× Tip of foto?