Selecteer een pagina

Landelijk, 22 september 2020

De ontwikkeling van één operationeel uniform voor de brandweer in Nederland is in een volgende fase aanbeland. Vanaf deze week kunnen de leveranciers zich intekenen op de Europese aanbesteding van het uniform. Een mijlpaal in de vernieuwing van het brandweer uniform.

In 2019 is door de Raad van Brandweercommandanten een besluit genomen om het huidige brandweer uniform te gaan vervangen voor een nieuwe, het zogenaamde operationeel uniform. Het nieuwe operationeel uniform kan in worden gezet tijdens licht repressief optreden en het levert tevens een minder zware arbeidsbelasting op voor de medewerkers dan het huidige uniform. De kledinglijn is onderdeel van de vernieuwde huisstijl uitrukkleding van de brandweer op landelijk niveau.

Gezamenlijk Doel
Het Instituut Fysieke Veiligheid (IFV) werkt nauw samen met de veiligheidsregio’s bij de aanbesteding van het operationeel uniform. Het gehele traject heeft ook veel voeten in de aarde. Arjan Stam, projectleider namens het IFV, vertelt: “het is een complexe situatie om voor de 25 veiligheidsregio’s die ons land kent één centrale voorziening te organiseren die aan alle eisen en wensen tegemoet komt. Hierbij houden ze gezamenlijk een doel voor ogen: een eigentijds en functioneel uniform ontwerpen dat bij burgers en collega-hulpverleners in één oogopslag herkenbaar is. Met de start van de aanbesteding zijn we een stap dichterbij het einddoel”.

Planning
De komende maanden zullen de inzendingen van leveranciers zorgvuldig worden beoordeeld. De geselecteerde leveranciers wordt gevraagd een proefuniform te leveren die vervolgens aan een ergonomische test wordt onderworpen. Verwacht wordt dat eind 2020 de leverancier bekend wordt gemaakt die de uniformen gaat produceren en leveren. Het streven is om voor de zomer van 2021 de eerste kledingpakketten uit te kunnen delen.


Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/vhosts/ronvmedia.nl/httpdocs/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 924
× Tip of foto?