Selecteer een pagina

Doetinchem, 7 september 2020

De hulpdiensten zijn maandagmorgen rond 05:20 uitgerukt voor een aanrijding met letsel. Hoewel in eerste instantie gemeld werd dat het op de Europaweg gebeurd zou zijn bleek deze locatie niet correct, het bleek op de Terborgseweg te zijn gebeurd. Bij het ongeval waren geen andere personen dan wel voertuigen betrokken.

Een vrachtwagenchauffeur kwam vanuit de richting Etten en wilde linksaf de A18 richting Arnhem. Het vermoeden bestaat dat de bestuurder een stoeprandje pakte waardoor de combinatie uit balans raakte en uiteindelijk kantelde het voorste deel. Een groot deel van de lading oud ijzer kwam hierbij op het wegdek terecht. De chauffeur is met lichte (glas)verwondingen even ter controle naar het ziekenhuis vervoerd, hij was goed aanspreekbaar volgens de politie ter plaatse.

Vanwege het ongeval was de weg ter hoogte van de Havenstraat afgesloten en ook kon men vanuit de richting Etten de A18 richting Arnhem niet op. Een tijd lang bleef de afrit vanuit Varsseveld, ter hoogte van de McDonald’s wel open. Deze is later afgesloten met een zogenaamde bots-absorber. Leden van bergingsbedrijf van Amerongen kwamen ter plaatse om het voorste deel van de combinatie af te slepen en de achterste bak los te koppelen. Een kraanwagen heeft de bak eerst leeggemaakt en het oude ijzer overgeheveld in een andere combinatie, hierna kon de berging beginnen.

Verkeerschaos door het ongeval
Er ontstond met name rondom de Havenstraat en de rotonde bij de Bedrijvenweg een kleine verkeerschaos. Mensen kwamen maar mondjesmaat de rotonde over daar iedereen een andere weg koos om naar de A18 te komen. Ook op de Oude Terborgseweg, waar ook veel schoolgaande jeugd fietst, kende meer verkeer dan normaal. Rond 11:00 was de vrachtwagen geborgen en het asfalt schoongemaakt.

Foto/Video: Joost


Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/vhosts/ronvmedia.nl/httpdocs/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 924
× Tip of foto?