Selecteer een pagina

Doesburg, 20 augustus 2020

De hulpdiensten zijn in de nacht van woensdag op donderdag omstreeks 02:20 massaal uitgerukt voor een brand in een vrachtwagen aan de Leigraafseweg te Doesburg. Bij de brand viel een gewonde, deze is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

De brand woedde in de cabine en trailer op het terrein van een transportbedrijf. Snel werd duidelijk dat het om een grote tot zeer grote brand ging, waardoor er ook vrij snel opgeschaald werd. Naast de posten van Doesburg en Giesbeek kwam ook een hoogwerker uit Dieren ter plaatse samen met een tankautospuit. Een slangenwagen verzorgde de aanvoer van water. Uit voorzorg werd ook een traumahelikopter opgeroepen, deze heeft het ambulancepersoneel geholpen met het slachtoffer. Hij liep zware brandwonden op en is met spoed naar het ziekenhuis te Rotterdam vervoerd en wordt in coma gehouden. Op het moment van de brand sliep hij in de cabine, het slachtoffer wist nog wel zelf de hulpdiensten te alarmeren.

De brand verwoestte ook een heg die als afscheiding diende. Ondanks de snelle inzet van de brandweer kon men niet voorkomen dat er overslag ontstond bij een ander gebouw. Hier werden delen van het dak en een zijmuur verwijderd met een kettingzaag. De cabine en trailer gingen geheel verloren, beide gebouwen liepen zware schade op aan het dak en de muren.

Tegelijkertijd woningbrand
Rond 03:30 werd er melding gemaakt van een woningbrand aan de Sint Martinusstraat te Gaanderen. De korpsen van Doetinchem en Silvolde rukten hiervoor uit.

Mocht u hier meer informatie en/of een horizontale (liggende) foto ervan hebben dan kunt u deze insturen naar redactie@ronvmedia.nl. Vermeld svp even uw naam hierbij.


Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/vhosts/ronvmedia.nl/httpdocs/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 924
× Tip of foto?