Selecteer een pagina

Westendorp, 16 augustus 2020

De brandweer en gemeente Oude IJsselstreek zijn zondagavond uitgerukt voor een stormschade melding op de Keppelbroeksdijk in het buitengebied van Westendorp.

Bewoners van twee boerderijen meldden dat er over een lengte van enkele kilometers een windhoos onder de bomen doorging. De windhoos richtte weinig schade aan aan de boerderijen gezien de wind net de juiste kant op stond, echter over een lengte van een paar kilometer werden takken van bomen gerukt of waaiden deze los in de bomen. Ook een maisveld viel ten prooi aan de windhoos en werd met de grond gelijk gemaakt. De brandweer had hun handen vol om de takken uit de bomen te halen, dit gebeurde in eerste instantie met een ladder en een handzaag op een steel en later nam de hoogwerker deze taken waar met een motorzaag wat aanzienlijk sneller ging!

De weg was tijdelijk in beide richtingen afgesloten voor het verkeer. De brandweer was om 22:15 nog druk bezig om alle loshangende takken te verwijderen. De weg is nog steeds dicht.

Foto: Joost


Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/vhosts/ronvmedia.nl/httpdocs/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 924
× Tip of foto?