Selecteer een pagina

Doetinchem, 27 juli 2020

De brandweer van Doetinchem is maandagavond omstreeks 20:10 uitgerukt voor een dierenhulp (poes) op hoogte aan de Emmastraat in deze plaats.

Poes Suus zat al twee dagen in een boom toen buurtbewoners de brandweer belden om het diertje te komen redden. Met een ladder werd geprobeerd haar uit de boom te halen, maar dit mislukte toen ze verder over een tak naar achteren liep. Een hoogwerker werd opgeroepen en gepositioneerd om haar uit de boom te halen. De eigenaresse van de poes ging in het bakje van de hoogwerker mee naar boven en kon haar op die manier zelf redden. Na ruim 25 minuten waren baasje en poes weer herenigd.

Het gehele voorval trok veel bekijks van buurtbewoners en kinderen die massaal toegestroomd waren om de reddingsactie gade te slaan. Waarom Suus de boom in geklommen was, is onduidelijk. Het duurde overigens enige tijd voordat de hoogwerker ter plaatse was, de chauffeur reed tot tweemaal toe verkeerd. Ook bleek het om de oude hoogwerker te gaan van Winterswijk (de nieuwe van Doetinchem was vanwege onderhoud niet beschikbaar!)

Foto: Joost


Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/vhosts/ronvmedia.nl/httpdocs/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 924
× Tip of foto?