Selecteer een pagina

Doetinchem, 27 juli 2020

De hulpdiensten zijn maandagavond rond 18:50 groots uitgerukt naar een woning aan de Montgomerystraat te Doetinchem voor een incident achter een woning. Een meisje van 6 jaar kwam hierbij in een zwembad terecht en raakte bewusteloos. Er was sprake van een scoop-and-run waarbij het meisje met spoed vervoerd moest worden.

Het meisje zou achter in de tuin aan het spelen zijn geweest waarna ze op de rand van het zwembad zou zijn gekropen. Door nog onbekende oorzaak zou ze onder het afdekzeil van het bad zijn gekomen en voorover in het water zijn gevallen. De bewoners en/of buurtgenoten van de woning hebben haar vervolgens aangetroffen waarna de overburen, die zelf twee kinderen hebben, haar uit het zwembad hebben gehaald en zijn begonnen met de reanimatie van het meisje. Later is dit overgenomen door het personeel van de ambulance die besloten over te gaan op een scoop-and-run, hierbij wordt direct iemand vervoerd zodra deze stabiel genoeg wordt bevonden. Het meisje is per ambulance overgebracht naar Arnhem en hierna per traumahelikopter naar Nijmegen vervoerd.

Volgens de laatst bevestigde berichten zou het meisje langzaam uit haar slaap worden gehaald. Ze reageert goed op de pijnprikkels en is ondertussen van de beademing af. Het is nu afwachten hoe ze zelf reageert. De politie gaat uit van een ongeluk en stelt vooralsnog geen onderzoek in naar het voorval.

Foto: Stockfoto


Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/vhosts/ronvmedia.nl/httpdocs/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 924