Selecteer een pagina

Enschede/Doetinchem, 7 juli 2020

Dinsdagmiddag heeft er aan de Zuidhollandlaan te Enschede een schietpartij voorgedaan naast de Europaschool. Een persoon raakte hierbij gewond en is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De daders sloegen op de vlucht en konden een uur later aangehouden worden te Doetinchem.

Onduidelijk is nog wat de aanleiding is van de schietpartij bij de Europaschool. De Zuidhollandlaan is afgezet met linten en er wordt volop onderzoek verricht. Een ooggetuige zou melden dat er een jongeman door iemand neergeschoten is en dat deze hierbij gewond is geraakt. De politie bevestigde dat er een persoon naar het ziekenhuis vervoerd is per ambulance. Over de aard en de ernst van de verwondingen is niets bekend.

De dader zou in eerste instantie per voet zijn gevlucht, maar zou er daarna met nog twee andere mannen in een auto vandoor zijn gegaan. De politie deed een oproep om uit te kijken naar een zwarte Citroën C3 met de combinatie 82-SXG… in het nummerbord. Gevraagd werd om de mannen niet zelf te benaderen maar direct 112 te bellen.

Auto aangetroffen in Doetinchem na zoektocht
Rond 17:00 werd een auto die aan het signalement voldeed aangetroffen in Doetinchem. In de auto zaten drie mannen, ze zijn vervolgens aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de schietpartij. Verder onderzoek moet uitwijzen wat de rol van de aangehouden mannen is of dat een van hen mogelijk de schutter kan zijn geweest.


Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/vhosts/ronvmedia.nl/httpdocs/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 924
× Tip of foto?