Selecteer een pagina

Zevenaar, 1 juli 2020

De Koninklijke Marechaussee heeft dinsdag een man van 39 aangehouden op verdenking van mensenhandel. Hij bleek twee personen uit Burkina Faso, een land in het westen van Afrika, bij zich te hebben in zijn auto. De controle vond plaats op de A12 nabij Zevenaar.

In het kader van een controle Mobiel Toezicht Veiligheid (MTV) werd de automobilist staande gehouden voor een controle. Bij de controle gaven alle drie inzittenden aan geen papieren bij zich te hebben. De Marechaussee vertrouwde de zaak niet en doorzocht de auto waarbij het rijbewijs van de 39-jarige man boven water kwam. Van de twee personen uit Burkina Faso werden inderdaad geen officiële papieren gevonden waarna het vermoeden rees dat de man de twee smokkelde. Hij is vervolgens aangehouden.

De twee mannen uit Afrika, een van 38 en een van 40 jaar, gaan het vreemdelingentraject in. Hierbij wordt gekeken of de mannen recht hebben op een verblijf in Nederland. Mocht blijken dat dit niet zo is, worden ze teruggestuurd naar hun moederland.

Wel vaker raak op de A12
Op de A12 nabij Zevenaar worden door de Koninklijke Marechaussee vaker dit soort controles gehouden. Twee weken geleden nog werd een 36-jarige Hagenaar opgepakt op verdenking van mensensmokkel. Hij probeerde een 18-jarige jongeman Nederland in te smokkelen.


Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/vhosts/ronvmedia.nl/httpdocs/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 924