Selecteer een pagina

Winterswijk, 29 juni 2020

De hulpdiensten zijn maandagmorgen massaal uitgerukt voor een persoon te water bij recreatieplas ’t Hilgelo aan de Meddoseweg te Winterswijk. Naast de politie, ambulance en brandweer is er ook een Mobiel Medisch Team (MMT) opgeroepen.

Omstanders zagen dat een man het water in ging. Ze zagen hem kopje onder gaan en niet meer bovenkomen. Hierop belden ze gelijk de hulpdiensten die groots uitrukten volgens de Veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland. Zijn echtgenote zou langs de kant staan. De brandweer is met een duikteam naar de man op zoek en ook oppervlakteredders zijn aanwezig. Op het strand staat een ambulance en ook een traumahelikopter is geland.

In het Rhederlaag bij Lathum wordt nog steeds gezocht naar de 21-jarige jongeman die vrijdagavond van een boot viel en kopje onder ging. Afgelopen weekend hebben ook vrienden mee gezocht naar de jongeman, tot op heden zonder een resultaat. Vorige week woensdag verdronk er nog een asielzoeker in de Nederrijn bij Wageningen.

Afgeraden om te zwemmen in Stroombroek
Bij recreatieplas Stroombroek te Braamt wordt mensen afgeraden te gaan zwemmen of in ieder geval goed op te letten. Hier werden eerder deze week tien dode meerkoeten aangetroffen langs de waterkant. De waterkwaliteit wordt gemonitord en de gestorven dieren worden onderzocht op hun doodsoorzaak. Tot die tijd geldt dat er gezwommen mag worden op eigen risico, maar dat het eigenlijk afgeraden wordt.

Vanwege de hitte van de afgelopen dagen zoeken mensen het water op en was het een stuk drukker op de stranden van de recreatieplassen in onze regio. Vanwege de nog geldende corona-maatregelen wordt er ook hier gecontroleerd, voor zover bekend zijn er nog geen boetes uitgedeeld.

Foto: Stockfoto Ron


Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/vhosts/ronvmedia.nl/httpdocs/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 924
× Tip of foto?