Selecteer een pagina

Regio, 22 juni 2020

Agenten uit de regio kunnen sinds kort gebruik maken van een mobiele politiepost waarmee ze de straat op kunnen. De politiepost is opgetrokken in de laadruimte van een busje en hier is een compleet kantoor gerealiseerd welke is voorzien van werkelijk alle gemakken. Volgens (wijk)agent Bram Naberhuis “een nieuwe manier om dichter bij de mensen te komen”.

Bram Naberhuis werkt als onder meer jeugdagent in de regio Achterhoek-West. Hij is de eerste die de bus uit mag testen op 30 juni bij het jeugdhonk in ‘S Heerenberg en op 9 juli bij het jeugdhonk te Didam, Brams werkgebied als jeugdagent in Montferland. De bus staat standaard bij het bureau te Doetinchem.

Naberhuis zegt: “veel collega’s zijn enthousiast over de bus. Vele wijkagenten hebben al aangegeven er gebruik van te willen maken. Doordat de bus op bureau Doetinchem staat zijn we in staat om deze snel in ons werkgebied in te kunnen zetten”.

Sluiting van politiebureau’s
Vanwege de opheffing van diverse politiebureau’s in de regio met het oog op bezuinigingen heeft het nieuwe kantoor op wielen nog een groot voordeel, men kan weer daadwerkelijk fysiek in de regio aanwezig zijn. “Natuurlijk zijn we altijd wel fysiek in de regio aanwezig gebleven. Maar in deze bus kunnen mensen even instappen voor een gesprek één-op-één of gewoon om even advies in te winnen over een bepaalde situatie” aldus Naberhuis.


Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/vhosts/ronvmedia.nl/httpdocs/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 924