Selecteer een pagina

Regio, 15 juni 2020

Er is een forse toename geregistreerd van het aantal boetes dat uitgedeeld wordt voor het rijden onder invloed door de politie in de regio. De politie meldt dat het overtreden van artikel 8 van de wegenverkeerswet een misdrijf is. Mensen die gepakt worden kunnen een forse boete en/of straf tegemoet zien.

Als er sprake is van een recidive, ofwel een herhaling van strafbare feiten, kan de politie ook een zogenaamde EMA cursus aan de bestuurder opleggen. Dit is een cursus die de bestuurder wijst op de gevaren van het gebruik van alcohol en/of drugs in het verkeer. Deze cursus kan als voorwaarde door een rechter worden opgelegd om een rijbewijs terug te krijgen. Uiteraard zijn de kosten voor deze cursus, die tussen de €625,- en €1180,- kost, voor de overtreder.

De politie noemt het wel schrikbarend dat er zo’n forse toename is te zien waarbij mensen onder invloed staande worden gehouden of betrokken zijn geraakt bij een ongeval. Voor een beginnend bestuurder geldt voor de eerste vijf jaar dat je het rijbewijs hebt dat je maximaal 0,2 promille in je bloed mag hebben (dit is één glas alcohol). Ben je een ervaren bestuurder geldt een maximaal promillage van 0,5 (dit zijn pakweg twee glazen).


Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/vhosts/ronvmedia.nl/httpdocs/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 924