Selecteer een pagina

Wehl, 27 mei 2020

Na de uitzending van Opsporing Verzocht van dinsdagavond 26 mei jl. zijn er 34 tips binnen gekomen over de mysterieuze treindode bij Wehl. De cold case zaak werd gisteravond in het programma behandeld, helaas zijn er binnen de tips geen namen genoemd.

De man kwam in maart 1992 bij Wehl onder de trein. Het lukte de politie nooit om de identiteit van de man vast te stellen. Hij ligt al bijna 30 jaar als nomen nescio (onbekend persoon) begraven op de begraafplaats in Didam. Een politieman die bij de zaak betrokken was zegt dat de zaak hem altijd bezig gehouden heeft en dat hij uitgaat van een misdrijf. Hij zegt “iemand die afscheid neemt, laat op de een of andere manier sporen achter. Een afscheidsbrief voor achterblijvers met hierin: ik ben er niet meer, je hoeft me niet te zoeken. Omdat dit alles ontbreekt vermoed ik dat er sprake is van een misdrijf” aldus Kees Pauw.

Het vreemde aan de zaak is ook dat de man, vermoedelijk tussen de 40 en 60 jaar oud, ook niets bij zich droeg. Hij had geen ring, ketting, sleutels, portemonnee of domweg een boodschappenbriefje bij zich. Wat ook opviel was dat de man kleding aanhad waarin alle labels verwijderd bleken. De man was vrij fors gebouwd, had een blanke huidskleur en donkerblond achterover gekamd haar met inhammen aan de zijkant. Hij droeg op de dag van overlijden een zwarte spijkerbroek van Wrangler, een zwart-grijs-groene geruite trui, een zwart-wit geblokte blouse van MvGregor en wit-blauwe Cheetah sportschoenen.

Afgelegen plek
De man lag op een vrij afgelegen plek in het bos bij Wehl. In de wijde omtrek heeft de politie geen fiets, brommer of auto aangetroffen iets wat opvalt. De politie denkt daarom dat het destijds om een misdrijf ging. Besloten werd om daarom na 18 jaar het stoffelijk overschot op te graven om DNA veilig te stellen en vingerafdrukken te nemen. Dit leverde echter geen match op, zelfs niet nadat ze de informatie met het buitenland deelden. De man blijft dus nomen nescio begraven op het kerkhof te Didam vooralsnog.

De uitzending van Opsporing Verzocht aangaande de mysterieuze treindode tussen Wehl en Didam

Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/vhosts/ronvmedia.nl/httpdocs/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 924