Selecteer een pagina

Weert, 23 mei 2020

De politie heeft maandagmorgen 4 mei jl. een wilde achtervolging geëindigd op de Roermondseweg (N280) te Weert. Een auto kwam hierbij in de voortuin van een woning terecht ter hoogte van restaurant DE TOS. Bij de aanhouding van de verdachten zou driemaal geschoten zijn melden getuigen.

In het Duitse Schwelm werd in de nacht van zondag op maandag geprobeerd een plofkraak te plegen waarbij de Audi zou zijn betrokken. De verdachten vluchten toen de plofkraak mislukte richting Nederland waarop de Duitse politie de hulp van hun Nederlandse collega’s inriep. Er werd gevraagd om naar de auto uit te kijken. Niet veel later zagen ze de auto rijden en zetten de achtervolging in waarbij ook gebruik werd gemaakt van een politiehelikopter. Rond 04:00 eindige de achtervolging tegen een hekwerk en deels in de tuin van de woning. Twee verdachten konden direct worden aangehouden. De politie zag zich genoodzaakt drie waarschuwingsschoten te lossen tijden de achtervolging.

Nader onderzoek wees uit dat er een pakketje in de auto lag die mogelijk explosieven bevatten. De politie heeft hierop de Roermondseweg tussen Weert en de A2 afgesloten. Ook de woning werd ontruimd. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) is ter plaatse om verder onderzoek te doen.

Aanhoudingen en Explosieven
Volgens de politie zijn er twee aanhoudingen verricht, een derde verdachte wist te ontkomen ondanks de inzet van een politiehond. Over de personalia van de aangehouden verdachten is niets bekend gemaakt.

In de vluchtauto bleek inderdaad een explosief te liggen. De EOD heeft deze veilig gesteld en dit wordt later tot ontploffing gebracht, een deel is opgestuurd naar het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) voor verder onderzoek. In de kofferbak van de auto is ook een stof aangetroffen en ook deze wordt onderzocht, mogelijk betreft het benzine. Vanwege het onderzoek is de weg langere tijd afgesloten geweest.

Bron: Politie Landelijke Eenheid.


Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/vhosts/ronvmedia.nl/httpdocs/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 924
× Tip of foto?