Selecteer een pagina

Dinxperlo, 20 mei 2020

De politie van Nederland en Duitsland hebben in de nacht van dinsdag op woensdag een klopjacht gehouden op een automobilist die een auto ‘gestolen’ had en hiermee crashte. De verdachte ging hierop te voet ervandoor. Hij werd in Dinxperlo aangehouden en zit in een Nederlandse cel wachtend op zijn uitlevering aan Duitsland.

De 26-jarige verdachte was beschonken uit een restaurant in Hahnerfeld gekomen en achter het stuur gekropen. Hij reed hierna zijn auto klem in een greppel waarbij hij niet gewond raakte. Nadat de politie ter plaatse kwam verklaarde de man dat hij de auto gestolen had en vluchtte hierna te voet een nabijgelegen bos in. Daar raakte de politie de man kwijt. Men besloot een politiehelikopter uit Duitsland in te schakelen die de man uiteindelijk op Nederlands grondgebied kon lokaliseren. Hij is aangehouden op de Anholtseweg in Dinxperlo na een samenwerking tussen de Duitse en Nederlandse politie.

De 26-jarige verdachte bleek zich te hebben verstopt op de achterbank van een 53-jarige Nederlandse automobilist. Hierbij probeerde hij zich tevergeefs onder een deken schuil te houden. De Isselburger is overgebracht naar het bureau voor een verhoor. Uit het onderzoek bleek dat de auto niet gestolen was, de eigenaar had hem toestemming gegeven om de auto te gebruiken. Hij kreeg hem terug met 1.500 euro schade.

Foto: Stockfoto


Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/vhosts/ronvmedia.nl/httpdocs/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 924
× Tip of foto?