Selecteer een pagina

Doetinchem, 15 mei 2020

Ondanks dat er diverse bezwaren waren gaat de sluiting van het cellencomplex te Doetinchem toch door, het is een pijnlijk maar onvermijdbaar besluit. Dat hebben Mark Boumans, burgemeester van Doetinchem, en politiechef Oscar Dros na aanvullende gesprekken geconstateerd.

Vorige maand nam de politiechef het besluit een groot aantal cellencomplexen in Oost Nederland te sluiten. Volgens Dros “is het besluit niet lichtvaardig genomen. Het is noodzakelijk omdat er steeds minder verdachten zijn en de vereiste capaciteit voor professionele zorg voor alle complexen te groot is. Er is goed nagedacht over het besluit en wat dit voor de Achterhoek inhoudt, maar het blijft onvermijdelijk”. Burgemeester Boumans van Doetinchem uitte eerder zijn zorgen over de sluiting namens de Achterhoekse burgemeesters.

Het cellencomplex zou rond de zomer sluiten in Doetinchem. Dros “we hebben meer dan een jaar in samenspraak met onze partners en collega’s naar dit besluit toegewerkt”. Hij vindt het ook tijd voor duidelijkheid. Dros “de voorbereidingen voor ondersteunend vervoer worden op dit moment getroffen. We blijven alles goed monitoren, na 12 tot 24 maanden gaan we evalueren”.


Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/vhosts/ronvmedia.nl/httpdocs/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 924
× Tip of foto?