Selecteer een pagina

Duiven, 5 mei 2020.

De traumahelikopter LifeLiner3 is dinsdag twee keer in een uur tijd geland voor een inzet in Duiven, in beide gevallen zette de piloot de kist neer op een grasveldje tussen obstakels.

Omstreeks 10:30 landde de heli vlak achter de Eltensestraat op een veldje achter een aantal woningen, daar raakte een wielrenner ernstig gewond bij een aanrijding. De trauma-arts was met de ambulance meegereden om de patiënt op weg naar het ziekenhuis te begeleiden, de heli was net op het RadboudUMC geland om de arts weer op te halen toen de volgende inzet zich aandiende.

Veel bekijks.
De volgende inzet was wederom in Duiven, voor een medische noodsituatie in een verzorgingshuis. De piloot zette de kist hier letterlijk voor de deur aan de grond, hij landde op een grasveldje tussen het tehuis en een aantal woningen. Binnen enkele ogenblikken stroomden vanuit alle kanten nieuwsgierige mensen en kinderen richting het veldje, net als de vorige trok deze inzet veel bekijks. De inzet was hier van korte duur, binnen een kwartier was de heli weer ‘airborne’ en retour naar de basis op Vliegbasis Volkel.

Fotograaf: Ron.

× Tip of foto?