Selecteer een pagina

Doetinchem, 4 mei 2020

De herdenking in Doetinchem met daarbij de kranslegging bij het monument aan de Raadhuisstraat is versoberd vanwege de uitbraak van het Covid-19 (Corona) virus. Dit betekent dat er geen algemene herdenking is vandaag.

Vanmorgen om 09:30 heeft Burgemeester Mark Boumans als eerst een krans gelegd bij de Joodse begraafplaats aan de Borneostraat te Doetinchem. Dit werd hierna gedaan door leden van de Joodse gemeente. Hierna ging Burgemeester Boumans door naar de Raadhuisstraat voor de kranslegging bij het monument (de gebonden handen). Nadat hijzelf een krans had gelegd namens de Gemeente volgden om het kwartier andere organisatie, waaronder Stichting Humanitas, Brandweer, Politie, Raad van Kerken, Joodse gemeente, e.v.a. Ook in Gaanderen en Wehl werden kransen gelegd door ambtenaren van de Gemeente Doetinchem. Bij het Joodse monument in de Boliestraat liggen ook bloemen.

Geen festivals
Zowel vanavond (4 mei) alsmede morgen (5 mei) zouden in het Mark Tennantplantsoen een herdenkings- en bevrijdings festival gehouden worden. Vanwege de crisis zijn beide festivals afgelast. Ook de grote herdenking in de kerk zou geen doorgang vinden vanavond.

Om toch stil te staan bij 75 jaar Vrijheid hebben leden van de scouting zondagavond stenen gelegd voor het monument. Op elke steen staat een tekst die hieraan herinnerd. Op de ene steen staat 75 jaar vrijheid, terwijl een andere de kleuren van de Nederlandse vlag heeft. Al deze stenen zijn gemaakt door jongeren.

Fotograaf: Joost

× Tip of foto?