Redactie bezoekt het MMT op vliegbasis Volkel.

Volkel, 3 oktober 2019.

Dat het gratis en vrijwillig afstaan van ons materiaal aan derden loont bleek vandaag, als bedankje voor geleverde diensten mocht de redactie vandaag op bezoek bij het MMT op EHVK.

We maken al jaren foto’s van ongevallen en branden, verkopen een deel aan de regionale media maar staan ook een deel gratis af. Zo sturen we standaard een aantal foto’s van een inzet van de traumahelikopter naar een landelijke website, daar worden alle inzetten ( oproepen) van het Mobiel Medisch Team ( MMT) bijgehouden. Mocht het team ter plaatse zijn en er zijn foto’s van worden deze onder vermelding van de bron geplaatst. Behalve een ( gratis) stukje reclame voor ons levert het niks op, tenminste… tot vandaag!

Sander, een van de beheerders van https://www.traumaheli-mmt.nl/ heeft goede contacten met het MMT, als dank voor de foto’s wist hij te regelen dat een groepje fotografen vandaag te gast mocht zijn op de Vliegbasis Volkel ( EHVK) waar de LifeLiner3 gestationeerd is. Op de basis werden we ontvangen door Femke, afdeling communicatie van EHVK, Miranda ( secretaresse), piloot Klaas en arts Hans van het MMT van het RadboutUMC. Hoewel er op militaire bases een algemeen verbod geldt op video- en fotografie werd er voor ons een uitzondering gemaakt. Met inachtneming van twee kleine restricties mochten we de helikopter en het voertuig vanuit alle hoeken en standen op de gevoelige plaat vastleggen.

Hans en Klaas gaven aan de hand van een presentatie een kijkje in de keuken van het MMT, er werd uitvoerig ingegaan op het werk van het team en de middelen die ze tot hun beschikking hebben. Meest bijzondere detail vond ik de hiërarchie binnen het team, hoewel ieder lid zijn of haar eigen taak heeft worden alle beslissingen als team genomen. Van het moment dat de pager gaat wordt gekeken of er gevlogen of gereden wordt, in een spilt second worden weersomstandigheden, locatie, obstakels en nog vele variabelen afgewogen. Als je nagaat dat er met tig zaken rekening gehouden moet worden, de heli opgestart, aankomstlocatie en weer wordt bekeken, is het een knap staaltje om gemiddeld twee minuten na de alarmering in de lucht of op weg te zijn. De dames en heren van de vier MMT’s maken letterlijk het verschil tussen leven en dood.

Foto’s: Joost en Ron.

©RonV Media 2018.
%d bloggers liken dit: