Grote uitslaande brand legt autobedrijf in Doetinchem in de as.

Doetinchem, 7 oktober 2019.

Een grote uitslaande brand heeft maandagmiddag een autobedrijf aan de Industriestraat in Doetinchem in de as gelegd, het bedrijf is verloren gegaan. Omliggende panden zijn gespaard gebleven, er zijn geen gewonden.

De brand ontstond in een auto die was binnen gebracht met kortsluiting, personeel was bezig met onderzoek in deze auto, op een onbewaakt moment sloegen ineens de vlammen uit de auto. Het personeel heeft met een poederblusser getracht de brand te doven maar deze was al te hevig, ze hebben allen het pand veilig weten te verlaten.

De brand sloeg al snel over naar het pand, in korte tijd stond alles in lichterlaaie. De brandweer heeft opgeschaald naar “grote brand” en was met meerdere voertuigen aanwezig. Het pand was niet meer te redden, omliggende bedrijven en woningen zijn gespaard gebleven. Hoe groot de schade aan die panden is wordt later bekeken. Het pand waar de brand woedde is deels ingestort, na het blussen is en een kraan ter plaatse gekomen om de muren om te duwen.

In het centrum en de omgeving van het station van Doetinchem is een NL-alert afgegeven, de rook sloeg in dat deel van de stad neer, medewerkers van een kantorenpand zijn vanwege de rook naar huis gestuurd. Meetploegen zijn ingezet om het gevaar in kaart te brengen, “rook is altijd schadelijk” zegt de voorlichter van de brandweer.

Foto’s: Joost en Ron
Video: Ron.

©RonV Media 2018.
%d bloggers liken dit: