De naweeën van storm Ciara zijn zichtbaar in de regio

Regio, 10 februari 2020

De naweeën van storm Ciara die gisteren over het land en onze regio trok zijn goed zichtbaar, dat betekent volop werk voor de BuHa of Gemeente alsmede Staatsbosbeheer.

Wie vandaag een rondje maakt door bosrijk gebied vindt als snel vele grote en kleine takken die de doorgang versperren. Ook wordt bij daglicht schade opgemaakt bij woningen en in tuinen en draaien verzekeringen overuren door de meldingen die gedaan worden. Staatsbosbeheer vraagt om niet het bos in te gaan vanwege de vele takken die nog los in de bomen hangen, die kunnen alsnog afbreken en naar beneden vallen.

In Doetinchem viel er bij Kasteel ‘De Kelder’ een boom door de heg (zie hoofdfoto), ook een informatiebord overleefde de storm niet alsmede een schutting bij een woning. Ook brak er een grote tak af, met een gelukje ten gevolg want hij viel de juiste kant op en blokkeerde hierdoor niet de weg van de ingang naar de Spoedeisende Hulp van het Slingeland ziekenhuis.

Update 11 februari 2020: De Veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland meldt dat ze 181 keer uitgerukt zijn voor een stormschade melding. Het betrof voornamelijk takken, bomen en boeidelen. Er waren geen grote noemenswaardige incidenten volgens Mark Bosma, woordvoerder van de Veiligheidsregio.

Op dit moment heeft het Verbond van Verzekeraars al een schatting van 150 miljoen euro gemaakt aan schade die is ontstaan door storm Ciara, verwacht wordt dat dit bedrag nog verder oploopt temeer omdat het aankomende dagen nog onstuimig weer blijft. Ook zijn nog niet alle schadebedragen bekend aldus het verbond.

Foto’s: Joost

©RonV Media 2018.
%d bloggers liken dit: